Drożdżowy wieniec z makiem

Drożdżowy wieniec z wilgotną masą makową z bakaliami to niezwykle pyszne i puszyste ciasto. Idealna propozycja na świąteczny wypiek, domową uroczystość. Wieniec wspaniale smakuje i pięknie wygląda. Możesz przygotować go przez cały rok zmieniając jedynie farsz. Pasować będą marmolady, konfitury, powidła śliwkowe, nadzienie serowe, z nutelli lub świeżo smażone drobne owoce. Zasmakuj Kuchni Drożdżowy wieniec z makiem SKŁADNIKI NA ROZCZYN: 125 ml letniego mleka 30 g świeżych drożdży 1 łyżka cukru 1 łyżka mąki pszennej SKŁADNIKI NA CIASTO: 125 ml mleka 50 g drobnego cukru 80 g masła 500 g mąki pszennej tortowej 1 jajko 1 żółtko spora szczypta soli … Czytaj dalej Drożdżowy wieniec z makiem