Pierś kurczaka z mozzarellą i suszonymi pomidorami

Dziś pierś kurczaka z mozzarellą i suszonymi pomidorami, delikatna, soczysta, ziołowa, pyszna! Mięso marynuję całą noc, jeśli nie macie czasu zamarynujcie ją rano, odstawcie do lodówki i w porze obiadowej przygotujcie. Można do tego zestawu dodać podduszone z lubczykiem i ostrą papryką plastry pieczarek, szpinak, posypać parmezanem lub żółtym tartym serem. Tak przygotowane mięso można także obsmażyć krótko po ok. 2 minuty z każdej strony i upiec 20 minut w temp. 190 C (grzanie góra plus dół bez termoobiegu, na środkowej półce piekarnika). Kotlety podaję z ziemniakami pieczonymi, puree lub prosto z wody z koperkiem oraz buraczkami lub surówką, mixem sałat, mizerią. … Czytaj dalej Pierś kurczaka z mozzarellą i suszonymi pomidorami