Sałatka z rzodkiewki

Sałatka z rzodkiewki i jajek to niezwykle pyszna i szybka sałatka. Aromatyczna sałatka z parmezanem i domowym winegretem. To sałatka, którą podasz do dań z grilla, na imprezę, jako przekąskę w ciągu dnia. Smakuje z bagietką lub grzankami. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na sałatkę z rzodkiewki, jajkiem i ogórkiem.


Sałatka z rzodkiewki i jajek


SKŁADNIKI:

  • 70 g dowolnej mieszanki sałat
  • pęczek rzodkiewki
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 2 ogórki gruntowe
  • 2 czubate łyżki tartego parmezanu
  • 8 łyżek winegretu miodowo-musztardowego
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Mix dowolnych sałat wymieszaj z sześcioma łyżkami winegretu.

Ogórki i rzodkiewki umyj, odetnij końce i pokrój w plasterki.

Ugotowane na twardo jajka obierz, pokrój je wzdłuż na cztery (na ćwiartki). Możesz je także pokroić w plastry.

W misce wymieszaj delikatnie wszystkie składniki sałatki. Posyp dwoma czubatymi łyżkami tartego parmezanu, polej resztą sosu winegret (dwoma łyżkami).

Porada. Parmezan można zastąpić kosteczkami fety w tej samej ilości.

Szybka i pyszna sałatka z rzodkiewki, jajek i chrupiących ogórków gruntowych gotowa!

Sałatkę przechowuj w lodówce.


Smacznego

Kuchnia Ani

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *