Jedna z potraw Wigilijnych podawana w moim rodzinnym domu. Drobno posiekana cebula zatopiona w oleju lnianym (z siemienia) doprawiona solą i świeżo zmielonym pieprzem. Nic dodać nic ująć! Danie podawane z pieczywem, nic bardziej nie smakuje jak zatopiony w oleju smakowym chleb! Prostota jak nic, za to niezapomniany smak dzieciństwa podczas Wigilijnej kolacji 🙂
SKŁADNIKI:
- 2 średnie cebule
- 3/4 szklanki oleju lnianego
- sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
- Cebulę obieram i drobno siekam w kostkę. Układam w miseczce i posypuję lekko solą, mieszam, odstawiam na chwilę, by cebula zmiękła.
- Wlewam olej, przyprawiam jeszcze i mieszam. Podaję do pieczywa. Smacznego!
Super danie!!:)))