Budyń czekoladowy

Domowy budyń czekoladowy smakuje obłędnie, jest prosty i szybki w przygotowaniu, bez zbędnych składników. Gotowy budyń podaję udekorowany owocami, tartą czekoladą lub bakaliami. Polecam przepis na domowy budyń czekoladowy, który zachwyci smakiem i prostotą wykonania.

SKŁADNIKI:

  • 2 szklanki mleka
  • 2 płaskie łyżki skrobi ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka kakao

PRZYGOTOWANIE:

Garnuszek obtaczam w zimnej wodzie, wlewam 1,5 szklanki mleka i zagotowuję.

W pozostałym mleku, czyli 1/2 szklanki rozprowadzam rózgą kuchenną skrobię ziemniaczaną, kakao oraz cukier. Mieszam do rozpuszczenia i połączenia, tak by nie było grudek. Wlewam do gotującego się mleka, zdejmuję z palnika i energicznie mieszam.

Budyń czekoladowy wlewam do przelanych zimną wodą salaterek lub szklanek.

Smacznego.

3 odpowiedzi na “Budyń czekoladowy”

  1. Ja również przygotowuje budyń sama. Wychodzi tak samo szybko jak kupny (no może trzeba więcej rzeczy odmierzyć, to czas się wydłuża o minutę :D). Mam przynajmniej pewność co w nim jest.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *