Domowy budyń czekoladowy smakuje obłędnie, jest prosty i szybki w przygotowaniu, bez zbędnych składników. Gotowy budyń podaję udekorowany owocami, tartą czekoladą lub bakaliami. Polecam przepis na domowy budyń czekoladowy, który zachwyci smakiem i prostotą wykonania.
SKŁADNIKI:
- 2 szklanki mleka
- 2 płaskie łyżki skrobi ziemniaczanej
- 2 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka kakao
PRZYGOTOWANIE:
Garnuszek obtaczam w zimnej wodzie, wlewam 1,5 szklanki mleka i zagotowuję.
W pozostałym mleku, czyli 1/2 szklanki rozprowadzam rózgą kuchenną skrobię ziemniaczaną, kakao oraz cukier. Mieszam do rozpuszczenia i połączenia, tak by nie było grudek. Wlewam do gotującego się mleka, zdejmuję z palnika i energicznie mieszam.
Budyń czekoladowy wlewam do przelanych zimną wodą salaterek lub szklanek.
Smacznego.
Ja również przygotowuje budyń sama. Wychodzi tak samo szybko jak kupny (no może trzeba więcej rzeczy odmierzyć, to czas się wydłuża o minutę :D). Mam przynajmniej pewność co w nim jest.
Dokładnie, wiemy co jemy 😊
A jak smakuje ❤
Pozdrawiam 😉
Zgadzam się w 100% 😊😉