Jajka na twardo z suszonymi pomidorami

Jajka z majonezem często goszczą na naszych biesiadnych stołach. Często kiedy przygotowuję jajka na twardo łączę majonez z ostrym chrzanem, taka wersja smakuje obłędnie! Jajka na twardo ze szczypiorem, marynowanymi warzywami, sosem tatarskim, anchois, śledziem czy puree pieczarkowym jest dobrze znana.

Dziś prostota i smak, jak zawsze. Jajka ugotowane na twardo z majonezem, przyprawami i suszonymi pomidorami. Delikatne, proste, bardzo smaczne. Nie tylko na wielkanocny stół, proponuję przygotować je co jakiś czas w różnych wersjach. Zawsze szybko znikają! ot, taka nasza tradycja, lubimy jajka na twardo z dodatkami 😉

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • majonez
  • kilka kropel soku z cytryny
  • kilka suszonych pomidorów w oleju

Przygotowanie:

Jajka kroję wzdłuż, smaruję po łyżeczce majonezu (lub wkładam majonez do rękawa cukierniczego i wyciskam porcję na jajko), lekko skrapiam sokiem z cytryny i posypuję posiekanymi pomidorami. Dodatkowo można posypać posiekanym grubym szczypiorem.

Podaję.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *