Jajka z majonezem często goszczą na naszych biesiadnych stołach. Często kiedy przygotowuję jajka na twardo łączę majonez z ostrym chrzanem, taka wersja smakuje obłędnie! Jajka na twardo ze szczypiorem, marynowanymi warzywami, sosem tatarskim, anchois, śledziem czy puree pieczarkowym jest dobrze znana.
Dziś prostota i smak, jak zawsze. Jajka ugotowane na twardo z majonezem, przyprawami i suszonymi pomidorami. Delikatne, proste, bardzo smaczne. Nie tylko na wielkanocny stół, proponuję przygotować je co jakiś czas w różnych wersjach. Zawsze szybko znikają! ot, taka nasza tradycja, lubimy jajka na twardo z dodatkami 😉
Składniki:
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- majonez
- kilka kropel soku z cytryny
- kilka suszonych pomidorów w oleju
Przygotowanie:
Jajka kroję wzdłuż, smaruję po łyżeczce majonezu (lub wkładam majonez do rękawa cukierniczego i wyciskam porcję na jajko), lekko skrapiam sokiem z cytryny i posypuję posiekanymi pomidorami. Dodatkowo można posypać posiekanym grubym szczypiorem.
Podaję.