Delikatne, puszyste i bardzo smaczne naleśniki domowe. Znam wiele przepisów na ciasto naleśnikowe. Możesz dodać tylko mleko, mleko z wodą, nawet gazowaną, różne rodzaje mąk i ilość jajek, czasem niewielką ilość oleju. Naleśniki podawaj z ulubionymi dodatkami, z nadmiaru można przygotować krokiety lub naleśniki zapiekane np. ze szpinakiem i mozzarellą w sosie pomidorowym.
SKŁADNIKI:
- 1,5 szklanki mleka
- 2 szklanki przesianej mąki pszennej
- 1,5 szklanki wody
- 2 jajka
- szczypta soli
- olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Połącz ze sobą wszystkie składniki rózgą kuchenną, tak by nie było żadnych grudek. Odłóż ciasto na 30 minut.
Pierwsze naleśniki smaż na niewielkiej ilości oleju, odsączaj na papierowym ręczniku. Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Smacznego.
Cienkie ciasto, wyglądają bardzo smacznie!
Super przepis i absolutnie w moim guście;) Koniecznie muszę spróbować!
Koniecznie! Cieszę się i życzę smacznego:) Są naprawdę pyszne 😋
Pozdrawiam 😘