Naleśniki z sokiem warzywno-owocowym

Dziś naleśniki z dodatkiem soku warzywno-owocowego dzięki któremu zawdzięczają swój piękny kolor. Moje dziecko uwielbia naleśniki i Kubusia, nie mogłam tego nie wykorzystać w kuchni. Tak więc powstały naleśniki z dodatkiem soku, pyszne, zdrowe, jakby kolorowe. Podane z cukrem pudrem, konfiturami wszelakimi, owocami sezonowymi lub jogurtem smakują obłędnie, nie tylko dziecko prosiło o dokładkę 😉 Lubię jedzeniem sprawiać radość, tu nie pomyliłam się nic a nic. Co zostało podsmażyłam zwinięte w trójkąty na maśle z żółtym serem i wędliną, powstała tzw. wersja bardziej wytrawna, ale nie tylko dla dorosłych. Naleśniki znikają szybko!

SKŁADNIKI:

  • 600 ml soku Kubuś, u mnie smak banan, marchew, jabłko, bez dodatku cukru
  • szklanka mleka
  • 2 jaja
  • 2 łyżki oleju
  • 2 szklanki mąki
  • szczypta soli
  • olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki mieszam w misce rózgą kuchenną, odstawiam na 30 minut. Po tym czasie rozgrzewam niewielką ilość oleju i smażę partiami naleśniki. Nie dolewam już oleju. Naleśniki z sokiem podaję na ciepło lub zimno.

4 odpowiedzi na “Naleśniki z sokiem warzywno-owocowym”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *