Dziś naleśniki z dodatkiem soku warzywno-owocowego dzięki któremu zawdzięczają swój piękny kolor. Moje dziecko uwielbia naleśniki i Kubusia, nie mogłam tego nie wykorzystać w kuchni. Tak więc powstały naleśniki z dodatkiem soku, pyszne, zdrowe, jakby kolorowe. Podane z cukrem pudrem, konfiturami wszelakimi, owocami sezonowymi lub jogurtem smakują obłędnie, nie tylko dziecko prosiło o dokładkę 😉 Lubię jedzeniem sprawiać radość, tu nie pomyliłam się nic a nic. Co zostało podsmażyłam zwinięte w trójkąty na maśle z żółtym serem i wędliną, powstała tzw. wersja bardziej wytrawna, ale nie tylko dla dorosłych. Naleśniki znikają szybko!
SKŁADNIKI:
- 600 ml soku Kubuś, u mnie smak banan, marchew, jabłko, bez dodatku cukru
- szklanka mleka
- 2 jaja
- 2 łyżki oleju
- 2 szklanki mąki
- szczypta soli
- olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie składniki mieszam w misce rózgą kuchenną, odstawiam na 30 minut. Po tym czasie rozgrzewam niewielką ilość oleju i smażę partiami naleśniki. Nie dolewam już oleju. Naleśniki z sokiem podaję na ciepło lub zimno.
Świetny przepis Aniu 😊😉😊😉😊
Super pomysł z tym sokiem, kurczę :););-)
Zgadzam się. Bardzo ciekawy przepis na naleśniki dla dzieci :–):*:p
😉🙋♀️😘