Puszyste, delikatne pączusie – u mnie placuszki na bazie sera, jajek i mąki. Przepis na pączusie serowe smażone na głębokim smalcu – u mnie na oleju, nie głębokim, bardziej placuszki niż pączki, ale co tam! Z tego przepisu zrobicie pyszne pączusie.
Moje placuszki zniknęły spakowane na marszu 11 listopada w raz dwa trzy! 🙂

Smacznego:)
SKŁADNIKI:
- opakowanie twarożku homogenizowanego, u mnie 200 g sera na sernik z wiaderka
- 3 jaja
- szklanka mąki pszennej
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki cukru, u mnie 2 łyżeczki cukru pudru
- szczypta soli
- cukier puder do podania, owoce, konfitury
- smalec do smażenia, u mnie olej rzepakowy
PRZYGOTOWANIE:
W misce roztrzepuję jaja, dodaję ser i suche składniki. Mieszam do połączenia.
Smażę na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Odsączam na papierowym ręczniku, gotowe obsypuję cukrem pudrem.
Te zjedzone w domu podałam z konfiturą i kandyzowaną czarną porzeczką, te na wynos – z cukrem pudrem 🙂
Na pączki smażone w głębokim tłuszczu pewnie z lenistwa bym się nie skusiła, ale wersja „placuszki” jest rewelacyjna, mniam!
Prawda? A jakie śliczniutkie 😍 i rodzynki można wrzucić albo z konfiturą podać. No pączki jak ta lala😁
Jak ta lala 😘😘 pełna zgoda, pełnia szczęścia 😉 dziś zrobione dziś zjedzone a dzieciaki jakie najedzone:) dziękuję za przepis.
Bardzo smaczne.
Super! 😉
Pyszne są:))