Zdrowe śniadanie – kolejna jajeczna odsłona pasty, tym razem z pomidorem. Smaczna o każdej porze, sycąca! Warto przygotować jej więcej – szczególnie bazy z jajek, majonezu i chrzanu (bądź musztardy), następnie rozdzielić na np. dwie, trzy miseczki, dodać do jednej pomidora lub fasolę, do drugiej tarte pieczarki i ogórki kiszone, do innej anchois lub tuńczyk. Podawać ze szczypiorem, koperkiem, natką. Powstanie wiele smaków za jednym razem! Na przystawkę, śniadanie z tostami czy grzankami idealne!
Składniki:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- łyżka majonezu
- płaska łyżeczka chrzanu
- łyżka tartego żółtego sera
- 1 pomidor pokrojony w drobną kostkę
- szczypiorek
- sól, świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie:
- Jajka obieram, kroję na małe kawałki nożem, układam w miseczce i rozdrabniam drobno widelcem, dodaję majonez, chrzan, posiekany drobno szczypior, starty ser, pomidora, przyprawiam do smaku. Mieszam dokładnie do połączenia składników.
- Podaję na kanapkach, grubo, dodatkowo posypuję szczypiorem i świeżo zmielonym pieprzem.