Dziś prosta pasta z twarogu, jajek ugotowanych na twardo i siekanego szczypioru. Wspaniała alternatywa dla wędliny na śniadanie, choć pastą smarujemy kromki, cały dzień podjadamy, a co 😉
Pasta lekka, zdrowa, na pyszne śniadanie każdego dnia. Do smarowania nadają się chrupkie tosty, świeża bagietka, pieczywo pełnoziarniste.
Pastę przygotowuję także z oliwkami, suszonymi pomidorami, kukurydzą lub tartymi pieczarkami. Pastę wzbogacam jogurtem naturalnym, serkiem wiejskim lub skyrem, dzięki czemu zyskuje bardziej zwartą i kremową konsystencję.
Składniki:
- 250 g twarogu półtłustego, chudego
- 2 jajka ugotowane na twardo
- garść posiekanego szczypioru
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
W misce mieszam i rozdrabniam widelcem twaróg, dodaję jajka drobno posiekane oraz szczypior. Doprawiam do smaku.
Smacznego;)
Bry :p
Uwielbiam wszelkiego rodzaju pasty kanapkowe i wstyd się przyznać, ale twarogowej z jajkiem nie robiłam nigdy… Jeśli twaróg, to zazwyczaj była pasta z makrelą.
Jutro zrobię sobie na kolację Twoją z jajkiem 🙂
Justyna – miło Cię widzieć 😉
Pasta zawsze się sprawdzi na kanapkę o każdej porze dnia, wypróbuj!
Zasmakuj i rozgość się 😘