Placki budyniowe czekoladowe

Placki budyniowe, które wykonasz przez cały, z łatwo dostępnych składników. Możesz je podać z cukrem pudrem, miodem, polewą czekoladową lub posiekanymi owocami. Smakują także odgrzane w piekarniku. Polecam sprawdzony i szybki przepis na domowe budyniowe placuszki.

SKŁADNIKI:

  • 2 średnie jajka
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 16 g cukru z wanilią lub cukru wanilinowego
  • szczypta soli
  • 1 lekko czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 45 g budyniu czekoladowego bez cukru (1 opakowanie)
  • olej do smażenia

Uwagi do przepisu:

Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml.
Składniki mam w temp. pokojowej.
Racuszki można polać syropem lub miodem, posypać cukrem pudrem.


PRZYGOTOWANIE:

W misce mieszam suche składniki, dodaję mokre i mieszam rózgą do połączenia.

Na patelni rozgrzewam olej. Racuchy smażę partiami, z obu stron, odsączam na papierowym ręczniku.

Podaję posypane cukrem pudrem.

Smacznego 😉

3 odpowiedzi na “Placki budyniowe czekoladowe”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *