Placki budyniowe, które wykonasz przez cały, z łatwo dostępnych składników. Możesz je podać z cukrem pudrem, miodem, polewą czekoladową lub posiekanymi owocami. Smakują także odgrzane w piekarniku. Polecam sprawdzony i szybki przepis na domowe budyniowe placuszki.
SKŁADNIKI:
- 2 średnie jajka
- 1 szklanka mąki pszennej
- 2 łyżki cukru pudru
- 16 g cukru z wanilią lub cukru wanilinowego
- szczypta soli
- 1 lekko czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- 45 g budyniu czekoladowego bez cukru (1 opakowanie)
- olej do smażenia
Uwagi do przepisu:
Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml.
Składniki mam w temp. pokojowej.
Racuszki można polać syropem lub miodem, posypać cukrem pudrem.
PRZYGOTOWANIE:
W misce mieszam suche składniki, dodaję mokre i mieszam rózgą do połączenia.
Na patelni rozgrzewam olej. Racuchy smażę partiami, z obu stron, odsączam na papierowym ręczniku.
Podaję posypane cukrem pudrem.
Smacznego 😉
Ekspresowo zrobione. Aniu pyszne! Brawo:)
Dziękuję 🙂 Super 👍
Bułki są bardzo spoko Ła gdzie są moje plack¿