Letnio, kolorowo i zdrowo na naszych porannych talerzach. Dziś na drugie śniadanie sałata masłowa, delikatna i lekko przyprawiona sałata z dodatkiem kolorowych pomidorków, ogórków małosolnych, pokruszonej fety oraz pestek dyni Helio.
Dziś u mnie lekko, kolorowo na talerzu, zdrowo, smacznie, pożywnie;) bez kombinacji, prostota i smak. Oczywiście do sałatki możecie dodać ulubione oliwki, tarty twardy ser, suszoną żurawinę, kulki mozzarelli, doprawić bazylią lub octem jabłkowym, będzie pysznie!
SKŁADNIKI:
- kilka liści sałaty masłowej
- spora garść pestek dyni Helio
- 1 żółty pomidor
- 1 duży ogórek małosolny pokrojony w talarki
- spora garść pokruszonej fety
- kilka koktajlowych pomidorków
- sól, pieprz, zioła prowansalskie
- kilka kropel oliwy z oliwek
- kilka kropel soku z cytryny
PRZYGOTOWANIE:
Na talerzach, półmisku układam porwane liście sałaty, na to układam pokrojonego w półksiężyce żółtego pomidora oraz połówki koktajlowych pomidorków, talarki małosolnego.
Posypuję fetą oraz pestkami dyni Helio.
Skrapiam oliwą z sokiem z cytryny, doprawiam do smaku.
Moja sałatka lekka, kolorowa, zdrowa gotowa.
Smacznego;)
Do lekkiej, zdrowej i pożywnej sałatki wykorzystałam pestki dyni firmy Helio,
pestki dyni jedne z najzdrowszych bakalii polecają się do sałatek i dań wszelakich w kuchni!
Zasmakuj Kuchni
Pyszna sałatka 😉
Zgadzam się 😉