Taką sałatkę przygotowujemy najczęściej do chrupiących grzanek z rozmaitymi serami, do mięsa z grilla lub ot tak, po prostu do kanapek czy kiedy najdzie chęć na pomidora.
Istnieje druga wersja z dodatkiem śmietany bez rzodkiewki. Ot! Proste i znane smaki. Polecam!
Sałatka z kolorowych pomidorów, nie byle jakich, bo z domowej hodowli:) nie pryskane, bez niczego, za to doglądane, podlewane, głaskane:) i są, pyszne, słodkie, w sam raz do sałatki, w której główną rolę odgrywa pomidor!
Składniki:
- 2 żółte pomidory
- 3 czerwone pomidory
- 4 rzodkiewki
- niewielka garść kiełków rzodkiewki
- sól, pieprz, mielona bazylia do smaku
- 2 łyżki octu jabłkowego
- opcjonalnie: poszatkowana cebula i krążki chili (wersja na ostro)
Przygotowanie:
Pomidory myję, kroję na pół, następnie na kilka małych ćwiartek. Rzodkiewki kroję w półksiężyce.
Na półmisku układam kolorowe pomidory, rzodkiewkę, przyprawiam, polewam octem i posypuję kiełkami.
Jeśli dodaję to posypuję teraz posiekaną cebulką i chili.
Sałatka z pomidorów gotowa;) SMACZNEGO! 😉
Jak ładnie podana🍅🍅😍😍