Surówka, którą wykonasz przez cały rok. Ogórki małosolne możesz zastąpić kiszonymi lub konserwowymi, dodać konserwowe warzywa, np. kukurydzę lub tarty żółty ser/mozzarellę/fetę. To idealna surówka do gulaszy, potrawek z mięsa, a nawet kotletów. Świetnie smakuje o każdej porze roku, do tego jest prosta – wykonasz ją w kilka chwil.
Surówka z papryki i ogórków małosolnych
SKŁADNIKI:
- 2 czerwone papryki
- 4 ogórki małosolne
- 1 czerwona cebula
- 12 pomidorków koktajlowych
- 4 łyżki oleju, np. rzepakowego lub z pestek winogron
- sól, pieprz
- do podania koperek lub rzeżucha
PRZYGOTOWANIE:
Warzywa myję. Paprykę, cebulę oraz ogórki małosolne kroję w podobnej wielkości kostkę. Pomidorki kroję na pół. Wszystkie składniki umieszczam w misce.
Składniki mieszam, polewam olejem i doprawiam solą oraz pieprzem.
Smacznego 😉
Bardzo fajna i prosta:)
🙂👍
Świetny przepis:)