Smaczna i prosta surówka do obiadów z mięs wszelakich i potraw z ziemniaków. Dla mnie najlepsza do potraw z kurczaka, mielonych czy mięsnych szaszłyków. Polecam także obiad wege – pieczone, ziołowe ziemniaki z dodatkiem warzyw podane z surówką z kapusty pekińskiej. Jogurt naturalny możecie zastąpić śmietaną. Świetnym dodatkiem, który sprawdzi się będzie także tarta pietruszka lub seler, będzie pysznie! Zapraszam na szybką surówkę z kapusty pekińskiej, marchewki tartej i jabłek.
SKŁADNIKI:
- 1 kapusta pekińska, u mnie 680 g
- 2 marchewki
- 3 jabłka
- 330 g jogurtu naturalnego
- sól, pieprz, płaska łyżka cukru pudru
PRZYGOTOWANIE:
Z kapusty odcinam głąb, oczyszczam z wierzchni liści. Resztę myję pod bieżącą wodą, osuszam na papierowym ręczniku. Każdy liść przekrawam wzdłuż na pół i siekam w cienkie paseczki. Marchew i jabłka obieram, trę na tarce o dużych oczkach.
W misce mieszam wszystkie składniki, dodaję jogurt (lub śmietanę, jak kto woli), przyprawiam, mieszam. Podaję do obiadu.
Smacznego 🙂
Fajna:)
Dziękuję i polecam 🙂
Smaczna;) Robię podobną tylko dodaję śmietanę i trochę kukurydzy z puszki.
Pozdrawiam
Małgorzata
Musi być smaczna:)
Pozdrawiam
To już wiem jaka sałatkę zrobię do kotletów z kurczaka:))
Miło mi 🙂
Fajna 🙂
😉😊
Idealne połączenie smakow:)
Pyszna domowa polska suroweczka do obiadu.
Dziękuję 🙂