Na śniadanie, na kanapkę w ciągu dnia;) Zawsze to jakieś urozmaicenie, a uwierzcie mi że smakuje świetnie.
W dodatku szybko się przyrządza, można zrobić więcej i zajadać w ciągu dnia lub zostawić na jutrzejsze śniadanie (lub kolację;).
Twarożek połączony z jogurtem jest delikatny i łatwo rozsmarowuje się na pieczywie. Dodatki dodają łagodnego smaku, który lekko przełamuje świeżo zmielony pieprz i świeży szczypiorek.
Składniki:
- 200 g twarogu półtłustego
- 2 łyżki dowolnego jogurtu naturalnego
- 20 g czarnych oliwek – około 10 sztuk
- 2 suszone pomidory
- 45 g pieczarek – 4 malutkie
- mała cebulka
- 2 łyżki posiekanego drobnego szczypiorku
- sól, pieprz
Przygotowanie:
W miseczce ułóż twarożek, wymieszaj z jogurtem.
Teraz kroimy dodatki:
– oliwki na niedużą kosteczkę
– suszone pomidory, obrane pieczarki i cebulę w drobną kostkę
– szczypiorek drobno siekamy
Wszystkie składniki razem mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.
Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Wam smacznego 🙂
Moja rada: w przepisie użyłam surowych pieczarek, bo takie można jeść. Jeśli jednak nie lubicie takich to możecie:
– albo z nich zrezygnować,
– albo przesmażyć lub lekko udusić na parze.