Twarożek z jogurtem, pieczarkami, suszonymi pomidorami i oliwkami

Na śniadanie, na kanapkę w ciągu dnia;) Zawsze to jakieś urozmaicenie, a uwierzcie mi że smakuje świetnie.

W dodatku szybko się przyrządza, można zrobić więcej i zajadać w ciągu dnia lub zostawić na jutrzejsze śniadanie (lub kolację;).

Twarożek połączony z jogurtem jest delikatny i łatwo rozsmarowuje się na pieczywie. Dodatki dodają łagodnego smaku, który lekko przełamuje świeżo zmielony pieprz i świeży szczypiorek.

Składniki:

  • 200 g twarogu półtłustego
  • 2 łyżki dowolnego jogurtu naturalnego
  • 20 g czarnych oliwek – około 10 sztuk
  • 2 suszone pomidory
  • 45 g pieczarek – 4 malutkie
  • mała cebulka
  • 2 łyżki posiekanego drobnego szczypiorku
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

W miseczce ułóż twarożek, wymieszaj z jogurtem.

Teraz kroimy dodatki:

– oliwki na niedużą kosteczkę

– suszone pomidory, obrane pieczarki i cebulę w drobną kostkę

– szczypiorek drobno siekamy

Wszystkie składniki razem mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.

Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Wam smacznego 🙂

Moja rada: w przepisie użyłam surowych pieczarek, bo takie można jeść. Jeśli jednak nie lubicie takich to możecie:

– albo z nich zrezygnować,

– albo przesmażyć lub lekko udusić na parze.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *