Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem to świetna pasta na pieczywo, tosty, grzanki. Idealna na śniadanie lub kolację. Twaróg połączony ze śmietaną z rzodkiewką i szczypiorkiem to niezwykle proste kilkuskładnikowe smarowidło na pieczywo. Przygotujesz je z kilku podstawowych i łatwo dostępnych składników. Do twarożku możesz dodać posiekaną cukinię, paprykę, cebulkę. Twarożek to pyszna i prosta w przygotowaniu pasta na kanapki. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem.
SKŁADNIKI:
- 500 g twarogu półtłustego
- 5 czubatych łyżek śmietany 18 %
- duży pęczek szczypioru
- pęczek rzodkiewki
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE:
W misce rozgnieć widelcem 500 g twarogu.
Szczypior i rzodkiewkę umyj, drobno posiekaj. Dodaj do twarogu razem z pięcioma czubatymi łyżkami śmietany.
Składniki dokładnie wymieszaj. Twarożek na kanapki dopraw solą i pieprzem, najlepiej świeżo zmielonym.
Porady.
Czarny pieprz możesz zastąpić kolorowym pieprzem.
Do twarożku możesz dodać małą, obraną i drobno posiekaną cebulkę.
Smacznego
Twarożek na kanapki