Twarożek

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem to świetna pasta na pieczywo, tosty, grzanki. Idealna na śniadanie lub kolację. Twaróg połączony ze śmietaną z rzodkiewką i szczypiorkiem to niezwykle proste kilkuskładnikowe smarowidło na pieczywo. Przygotujesz je z kilku podstawowych i łatwo dostępnych składników. Do twarożku możesz dodać posiekaną cukinię, paprykę, cebulkę. Twarożek to pyszna i prosta w przygotowaniu pasta na kanapki. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem.

SKŁADNIKI:

  • 500 g twarogu półtłustego
  • 5 czubatych łyżek śmietany 18 %
  • duży pęczek szczypioru
  • pęczek rzodkiewki
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:

W misce rozgnieć widelcem 500 g twarogu.

Szczypior i rzodkiewkę umyj, drobno posiekaj. Dodaj do twarogu razem z pięcioma czubatymi łyżkami śmietany.

Składniki dokładnie wymieszaj. Twarożek na kanapki dopraw solą i pieprzem, najlepiej świeżo zmielonym.

Porady.
Czarny pieprz możesz zastąpić kolorowym pieprzem.
Do twarożku możesz dodać małą, obraną i drobno posiekaną cebulkę.

Smacznego

Twarożek na kanapki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *