Kolejna szybka propozycja na imprezowy stół. Kwadraty z ciasta francuskiego z pastą z papryki i bakłażanów, czyli ajwarem, posypana parmezanem. Piecze się 10 minut, smakuje na ciepło i zimno. Idealna przekąska na stół, do deski serów i sałatek wszelakich. Polecam, bo jest szybko, smacznie, ładnie wygląda, świetnie smakuje 🙂 Takie ciasteczka możecie posmarować także majonezem, ketchupem, passatą, pesto, użyć dowolnego sera, nawet wędliny. Ciasteczka wytrawne na kilka sposobów na pewno zasmakują Waszym bliskim.
SKŁADNIKI:
- 375 g ciasta francuskiego
- 2 spore łyżki ajwaru
- tarty parmezan, grana padano, żółty ser jak wolicie
PRZYGOTOWANIE:
Piekarnik nagrzewam do temp. 200 C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu.
Ciasto rozkładam na blacie, kroję na równej wielkości kwadraty, smaruję pastą i posypuję tartym serem. Wychodzi 24 kwadraty.
Piekę na papierze do pieczenia, na środkowej półce piekarnika przez 10 minut.
Ekspresowa przekąska na ciepło lub zimno gotowa! 🙂
Pycha!