Na takie ciastka zawsze znajdę czas i ochotę! 😉
Z gotowego ciasta francuskiego powstają na szybko nie tylko słodkości tego typu, także wytrawne ciastka z twarogiem, serem feta, oliwkami, wędliną czy tartym żółtym serem. Połączone z różnymi dipami, słodkimi, ostrymi, delikatnymi. Przekąska w ciągu dnia, która szybko znika, znam, wiem, polecam.
Idealne i szybkie ciastka słodkie posypane dodatkowo brązowym cukrem – rozpusta, ciastka pyszne, ja zadowolona, jest coś po co sięgam w ciągu dnia. Moje szybkie ciastka francuskie polecają się z marmoladą i już!
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- 3 łyżki marmolady
- brązowy cukier
Przygotowanie:
Rozkładam ciasto francuskie na blacie, smaruję marmoladą, zawijam w rulon i kroję lekko skośnie jak kopytka.
Posypuję dodatkowo cukrem, piekę w temp. 200 C bez termoobiegu grzaniem góra plus dół około 15-20 minut do zarumienienia się ciastek. Gotowe!