Blanszowane migały wykorzystasz jako zdrową przekąskę, do słodkich wypieków, jako dodatek do owsianki, batoników, dekoracji ciast i ciasteczek.. Polecam szybki, domowy sposób na blanszowanie migdałów. To prosty i niezawodny sposób na blanszowanie migdałów, czyli pozbycie się ciemnej skórki. Skórkę z migdałów zdejmiesz w trzech prostych opisanych poniżej krokach. Zapraszam po mój sprawdzony sposób na blanszowanie migdałów, które dodasz do domowych słodkich wypieków, np. ciasteczek cantucci bądź keksów.
KROK 1
Zagotuj wodę, wlej do szklanej miseczki. Do wrzątku ostrożnie wrzuć migdały na kilkanaście, najlepiej na 10 minut.
KROK 2
Migdały odcedź na sitku, przelej zimną, wręcz lodowatą wodą. Skórka będzie zmarszczona.
KROK 3
Zdejmij skórkę z migdałów. Zrobisz to naciskając je od grubszej strony migdała. Skórka schodzi praktycznie sama.
Blanszowane migały wykorzystasz jako przekąskę, do słodkich wypieków, jako dodatek do owsianki, batoników, dekoracji ciast i ciasteczek.
Smacznego.
Rewelacja! 😉
Bardzo dobry patent. Dzięki:-)