Blanszowanie migdałów

Blanszowane migały wykorzystasz jako zdrową przekąskę, do słodkich wypieków, jako dodatek do owsianki, batoników, dekoracji ciast i ciasteczek.. Polecam szybki, domowy sposób na blanszowanie migdałów. To prosty i niezawodny sposób na blanszowanie migdałów, czyli pozbycie się ciemnej skórki. Skórkę z migdałów zdejmiesz w trzech prostych opisanych poniżej krokach. Zapraszam po mój sprawdzony sposób na blanszowanie migdałów, które dodasz do domowych słodkich wypieków, np. ciasteczek cantucci bądź keksów.

KROK 1

Zagotuj wodę, wlej do szklanej miseczki. Do wrzątku ostrożnie wrzuć migdały na kilkanaście, najlepiej na 10 minut.

KROK 2

Migdały odcedź na sitku, przelej zimną, wręcz lodowatą wodą. Skórka będzie zmarszczona.

KROK 3

Zdejmij skórkę z migdałów. Zrobisz to naciskając je od grubszej strony migdała. Skórka schodzi praktycznie sama.

Blanszowane migały wykorzystasz jako przekąskę, do słodkich wypieków, jako dodatek do owsianki, batoników, dekoracji ciast i ciasteczek.

Smacznego.

2 odpowiedzi na “Blanszowanie migdałów”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *