Do kawy, na drugie śniadanie, podwieczorek, do plecaka dla dziecka, na przerwę w pracy – idealne. Można pominąć kakao (nie macie, nie lubicie, itp..) – smakują tak samo pysznie:)
Tylko chwila pracy w kuchni, małe przygotowania, kilka składników, krótkie pieczenie a tyyyyyyle godzin radości! 🙂
Składniki:
- ok. 150 g suszonych owoców – dowolnych, może być nawet jeden rodzaj, ja zmieszałam (bo miałam): figi, rodzynki, żurawinę, wiśnie (figi pokroiłam w kostkę wielkości reszty owoców)
- 2 banany
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- 1 łyżka dobrego kakao
- szklanka płatków owsianych – użyłam górskich
Przygotowanie:
- w misce mieszam sypkie składniki, czyli: suszone owoce z wiórkami, płatkami i kakao,
- rozgniatam dwa banany, łączę z resztą składników, hmmm.. rękoma najlepiej,
- formuję nieduże kulki i lekko spłaszczam na kształt okrągłego ciasteczka,
- piekę w temp. 180 C przez około 20 minut, bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika.
Smacznego 🙂
Pyszne