Karp panierowany siemieniem lnianym

Zdrowy obiad, który nie tylko smakuje ale – także wspaniale prezentuje się na talerzu. Chrupiącego karpia podaję z zieloną fasolką, kalafiorem i kaszą gryczaną. Idealny także na wigilijny stół 😉

Smacznego 😉

Składniki:

  • 2 kawałki karpia (dzwonka)
  • 2,5 łyżki siemienia lnianego
  • jajko
  • sól, pieprz
  • papryka ostra
  • 2 plastry cytryny
  • masło klarowane

Przygotowanie:

Umyj karpia, oczyść z łusek, dopraw solą, pieprzem i papryką. Rozgrzej masło, jajko roztrzep, siemię lniane wsyp na płaski talerz.

Karpia obtocz w jajku i siemieniu lnianym, smaż na rumiano z obu stron.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *