Mufinki kokosowe z rodzynkami dziś polecają się do kawy. Inspirowałam się przepisem znalezionym na stronie przyslijprzepis.pl, od razu wpadły mi w oko. Udoskonaliłam je wiórkami kokosowymi i bakaliami, suszonymi rodzynkami. Takie muffiny, wręcz na raz, na dwa kęsy, do kawy sprawdzą się idealnie. Można je udekorować polewą lub lukrem, są pyszne i bardzo proste, uwierzcie, zróbcie! 😉
Muffinki kokosowe z rodzynkami
SKŁADNIKI:
- 2 szklanki mąki
- 2/3 szklanki cukru
- 1 opakowanie cukru z wanilią
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 1 szklanka mleka
- 1/2 szklanki oleju
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- garść rodzynków
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie składniki mam w temp. pokojowej.
Piekarnik nagrzewam do temp. 180 C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu.
Wszystkie składniki mieszam rózgą w misce do połączenia, na końcu dodaję wiórki i rodzynki, mieszam łyżką. Formę na muffilny wykładam papierowymi papilotkami, napełniam ciastem do 2/3 wysokości.
Piekę ok. 20 minut na środkowej półce piekarnika. SMACZNEGO 😉
Pięknie się prezentują
Dziękuję, są przepysznie proste :))
Muszą być pyszne;))
Są są, polecam przepis raz dwa :))