PLACKI Z TWAROGU

Gdy przygotowaliście sernik i został Wam twaróg zapraszam po pomysł 😉 Placki z twarogu na sernik, delikatne, lekko słodkie, podane z cukrem pudrem, miodem, dżemem lub czekoladą na gorąco/polewą to idealny pomysł na deser, śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia. Idealne na ciepło, pyszne! Z dodatkiem mąki pszennej i kukurydzianej (stąd kolor;), bez proszku do pieczenia. Polecam także dodatki, do placuszków można śmiało dodać rodzynki, suszoną żurawinę, większą szczyptę kakao lub pastę z wanilii. Będzie pysznie!

SKŁADNIKI:

  • 470 g twarogu na sernik
  • 2 duże jajka
  • 1 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
  • 1 opakowanie cukru z wanilią
  • opcja: płaska łyżeczka cukru pudru
  • szczypta soli
  • olej do smażenia
  • do podania: cukier puder, dżem, miód, cukier trzcinowy, polewa czekoladowa

PRZYGOTOWANIE:

W misce mieszam rózgą kuchenną mokre składniki, dodaję suche i mieszam do połączenia. Na patelni rozgrzewam olej i smażę partiami placki z obu stron. Odsączam na papierowym ręczniku, podaję od razu.

SMACZNEGO 🙂

4 odpowiedzi na “PLACKI Z TWAROGU”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *