Sałatka z burakiem, mozzarellą i pestkami dyni

Sałatka zwiastująca wiosnę, kolorowa, zdrowa, do pracy, na śniadanie, dodatek do pieczywa. Zamiast ogórka możecie dodać pokrojone w kostkę pieczone jabłko. Sałatka, porcja witamin u mnie zawsze się sprawdzi na przekąskę w ciągu dnia, po pracy, treningu, smacznego!

SKŁADNIKI:

  • mix sałat, dowolne opakowanie
  • kilka kulek mozzarelli
  • 1 pieczony burak pokrojony w kostkę
  • 1/2 zielonego ogórka pokrojonego w kostkę
  • 1 mała tarta marchew (na dużych oczkach)
  • kilka kropel oliwy z oliwek + soku z cytryny
  • garść pestek dyni
  • świeżo zmielony pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Mix sałat układam w misce lub na talerzu. Dodaję pozostałe składniki, polewam oliwą i sokiem z cytryny. Posypuję pestkami dyni, lekko mieszam, podaję.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *