Sałatka zwiastująca wiosnę, kolorowa, zdrowa, do pracy, na śniadanie, dodatek do pieczywa. Zamiast ogórka możecie dodać pokrojone w kostkę pieczone jabłko. Sałatka, porcja witamin u mnie zawsze się sprawdzi na przekąskę w ciągu dnia, po pracy, treningu, smacznego!
SKŁADNIKI:
- mix sałat, dowolne opakowanie
- kilka kulek mozzarelli
- 1 pieczony burak pokrojony w kostkę
- 1/2 zielonego ogórka pokrojonego w kostkę
- 1 mała tarta marchew (na dużych oczkach)
- kilka kropel oliwy z oliwek + soku z cytryny
- garść pestek dyni
- świeżo zmielony pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Mix sałat układam w misce lub na talerzu. Dodaję pozostałe składniki, polewam oliwą i sokiem z cytryny. Posypuję pestkami dyni, lekko mieszam, podaję.