Sałatki to jedne z najszybszych i najsmaczniejszych dań na biesiadnym stole. Sprawdzają się na śniadanie lub kolacje. Można je przygotowywać na wiele sposobów, jak np. sałatki warzywne, mięsne, z makaronem, kaszą lub ryżem. Przyrządzić je z konserwowych warzyw, świeżych, pieczonych.
Dziś sałatka z pomidorkami, czerwoną fasolą i pleśniowym serem Lazur.
Składniki:
- kilkanaście pomidorków koktajlowych
- 90 g sera pleśniowego błękitnego Lazur
- 1 mniejsza cebula
- 3 łyżki czerwonej fasoli z puszki
- sól, pieprz
- oliwa do polania
Przygotowanie:
Pomidorki kroję w talarki, cebulę drobniutko. W misce łączę wszystkie składniki z posiekanym serem pleśniowym.
Doprawiam do smaku.
Super połączenie 😊 lubimy takie sery!!