Winegret domowy, prosty, najlepszy, ze sprawdzonych składników, bez zbędnych dodatków. Chwila pracy i jest. Wzbogaca sałatki wszelakie. Wystarczy mix ulubionych sałat i pyszny winegret, by wyczarować zdrowy dodatek do mięs rozmaitych, kasz, ryżu i gulaszy. Dziś winegret jabłkowy, zrównoważony w smaku dzięki połączeniu miodu, musztardy dijon i octu z polskich jabłek, który ma właściwości bakteriobójcze, działa przeciwgrzybiczo oraz antyoksydacyjnie. Jest bogaty w witaminę E, będącą silnym przeciwutleniaczem, poprawiajacym odporność organizmu i wzmacniającym serce. To jeden z superfoods na naszym rynku. Domowy winegret jest zdrowy, pyszny i już!
SKŁADNIKI:
- 8 łyżek oliwy
- 3 łyżki octu jabłkowego
- 2 łyżki miodu
- 3 łyżeczki musztardy dijon
- sól, pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
W miseczce umieszczam wszystkie składniki, mieszam trzepaczką kuchenną do połączenia. Doprawiam do smaku.
Smacznego 🙂
Aniu, ten winegret jest cudowny! Jak zawsze:)
Dziękuję, jak zawsze 🙂