WINEGRET JABŁKOWY

Winegret domowy, prosty, najlepszy, ze sprawdzonych składników, bez zbędnych dodatków. Chwila pracy i jest. Wzbogaca sałatki wszelakie. Wystarczy mix ulubionych sałat i pyszny winegret, by wyczarować zdrowy dodatek do mięs rozmaitych, kasz, ryżu i gulaszy. Dziś winegret jabłkowy, zrównoważony w smaku dzięki połączeniu miodu, musztardy dijon i octu z polskich jabłek, który ma właściwości bakteriobójcze, działa przeciwgrzybiczo oraz antyoksydacyjnie. Jest bogaty w witaminę E, będącą silnym przeciwutleniaczem, poprawiajacym odporność organizmu i wzmacniającym serce. To jeden z superfoods na naszym rynku. Domowy winegret jest zdrowy, pyszny i już!

SKŁADNIKI:

  • 8 łyżek oliwy
  • 3 łyżki octu jabłkowego
  • 2 łyżki miodu
  • 3 łyżeczki musztardy dijon
  • sól, pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

W miseczce umieszczam wszystkie składniki, mieszam trzepaczką kuchenną do połączenia. Doprawiam do smaku.

Smacznego 🙂

2 odpowiedzi na “WINEGRET JABŁKOWY”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *