Winegret jabłkowy

Winegret to jeden z niezastąpionych dodatków do wszelakich sałatek. Niezwykle aromatyczny winegret jabłkowy miodowo-musztardowy podkreśli smak sałat, warzyw oraz dań z grilla. Zapraszam po prosty, szybki i bardzo smaczny przepis na domowy winegret miodowo-musztardowy.


SKŁADNIKI:

  • 8 łyżek oliwy
  • 3 łyżki octu jabłkowego
  • 2 łyżki miodu
  • 3 łyżeczki musztardy dijon
  • sól, pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

W miseczce umieść wszystkie składniki winegretu. Wymieszaj dokładnie rózgą kuchenną do połączenia. Dopraw do smaku solą i pieprzem, najlepiej świeżo zmielonym.

Porada. Do winegretu można dodać jeden, obrany i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.

Smacznego.

2 odpowiedzi na “Winegret jabłkowy”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *