Winegret to jeden z niezastąpionych dodatków do wszelakich sałatek. Niezwykle aromatyczny winegret jabłkowy miodowo-musztardowy podkreśli smak sałat, warzyw oraz dań z grilla. Zapraszam po prosty, szybki i bardzo smaczny przepis na domowy winegret miodowo-musztardowy.
SKŁADNIKI:
- 8 łyżek oliwy
- 3 łyżki octu jabłkowego
- 2 łyżki miodu
- 3 łyżeczki musztardy dijon
- sól, pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
W miseczce umieść wszystkie składniki winegretu. Wymieszaj dokładnie rózgą kuchenną do połączenia. Dopraw do smaku solą i pieprzem, najlepiej świeżo zmielonym.
Porada. Do winegretu można dodać jeden, obrany i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.
Smacznego.
Aniu, ten winegret jest cudowny! Jak zawsze:)
Dziękuję, jak zawsze 🙂