Jędrne, pachnące ziołami i cebulką pieczarki smażone w całości to idealny dodatek do obiadu.
Inne w smaku niż tradycyjny sos przygotowywany z drobno pokrojonych pieczarek i cebulki. Może magię smaku zawdzięczają temu, że są przygotowywane do końca w całości? Coś w tym jest…
Polecam jako dodatek do dań z ziemniaków, warzyw, makaronów, kasz, mięsa.
Smacznego 🙂
Składniki:
- 12 dużych obranych pieczarek
- 1 średnia cebula
- przyprawy: vegeta natur, suszony koperek, pieprz ziołowy, szczypta lubczyku, papryka słodka i ostra
- 5-6 łyżek oleju rzepakowego
Przygotowanie:
- na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pieczarki i cebulkę pokrojoną w piórka lub większą (ale cienką) kostkę), doprawiamy i dusimy kilka minut, obtaczając dokładnie pieczarki w oleju i przyprawach,
- pieczarki mają być jędrne a zarazem miękkie – podczas smażenia próbujcie.