Kakaowe placki z serka wiejskiego

Jako, że kolagen to ostatnio bardzo popularny suplement diety, wspierający nasze stawy, skórę i włosy postanowiłam poeksperymentować w kuchni z unikalnymi smakami kolagenu Natu.Care. Tak powstały pyszne i delikatne placki z serka wiejskiego z dodatkiem kolagenu o smaku kakao. Placki rewelacyjne w smaku, mięciutkie, idealne na ciepłe śniadanie lub podwieczorek. Placki uwielbiane przez dzieci. Podasz je na ciepło lub zimno, z rozmaitymi dodatkami i owocami, np. z dżemem, konfiturą, syropem klonowym, miodem, malinami, truskawkami, śliwkami, polewą.. Smakują posypane tradycyjnie cukrem pudrem. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na placki kakaowe z serka wiejskiego.

Kakaowe placki z serka wiejskiego z kolagenem o smaku kakao


SKŁADNIKI:

  • 200 g serka wiejskiego
  • 2 średnie jajka
  • 100 g mąki pszennej
  • 10 g cukru pudru – 2 łyżeczki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 saszetka kolagenu o smaku kakao Natu.Care (9 g)
  • szczypta soli
  • olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE:

W misce roztrzepuję rózgą dwa całe jajka. Robię to około 1 minuty aż powstanie nieduża piana a jajka zwiększą objętość.

Do masy jajecznej wsypuję większą szczyptę soli, dwie łyżeczki cukru pudru oraz łyżeczkę proszku do pieczenia. Całość mieszam rózgą. Do masy przesiewam 100 g mąki pszennej, wsypuję saszetkę kakaowego kolagenu. Do masy dodaję całe opakowanie serka wiejskiego, mieszam krótko do połączenia.

Na patelni rozgrzewam niewielką ilość oleju. Placki możesz smażyć na oleju rzepakowym, maśle klarowanym, oleju z pestek winogron.

Placki nakładam łyżką formując kształt placka.

Placki z serka wiejskiego smażę z obu stron, odsączam na papierowym ręczniku.

Placki podaję z dodatkami owoców, syropu lub tradycyjnie posypane cukrem pudrem.

Placki można odgrzać na patelni lub w piekarniku. Smakują na ciepło i zimno. 

Koniecznie udekoruj je świeżymi owocami, pyszną konfiturą, miodem, posyp cukrem pudrem.


Smacznego

Smaczne, domowe, kakaowe placki z kolagenem. Idealny przepis na ciepłe śniadanie.

Kuchnia Ani


Do przygotowania wielu smacznych potraw sięgnęłam ostatnio po produkty marki Natu Care ze względu na ich wysoką jakość, korzystne właściwości i przebadany skład:

  • brandowy® czysty surowiec kolagenu z Norwegii,
  • najlepszy smak i zapach (kakao lub mango/marakuja) – potwierdzone przez 100% Klientów,
  • posiada certyfikat jakości MSC – wspiera zrównoważone rybołówstwo, a surowiec pochodzi z legalnego źródła,
  • skład produktu został przebadany przez niezależne i akredytowane laboratorium J.S.Hamilton, badania sugerują, że najlepsze efekty osiągniesz przyjmując minimum 2500 mg – produkt Natu.Care to aż 5000 mg kolagenu w jednej saszetce.

Kuchnia Ani


Wpis zawiera lokowanie produktu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *