Makaron z warzywami

Składniki proste i smaczne, do tego w zależności ile macie osób na obiedzie możecie dowolnie modyfikować ilości, także rodzaj makaronu. Możecie zastąpić go makaronem bezglutenowym lub penne, świderki, do woli. Chodzi o sos, który w połączeniu z makaronem świetnie smakuje.

Smacznego już dziś 🙂

Składniki:

  • 250 g makaronu kolanka
  • 1 duży pomidor pokrojony w kostkę
  • garść zielonego mrożonego groszku
  • połowa średniej cukinii pokrojonej w kosteczkę
  • 2 suszone pomidory z zalewy pokrojone w kosteczkę
  • 2 ząbki czosnku drobno posiekane
  • 1 szalotka drobno posiekana
  • 2-3 łyżki startego parmezanu
  • kilka łyżek oliwy z oliwek
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie, vegeta natur, ostra papryka, szczypta lubczyku i imbiru
  • świeża rukola do posypania dania

Przygotowanie naszego dania:

Na oliwie z oliwek przesmaż szalotkę z czosnkiem, dodaj pomidor, cukinię, groszek, suszone pomidory.

Makaron ugotuj w osolonej wodzie wedle przepisu na opakowaniu.

Połącz makaron z warzywami, dodaj parmezan i posyp rukolą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *