Parówki w cieście francuskim

Niezwykle prosta i efektowna przekąska z parówek zawiniętych w chrupiące ciasto francuskie. Bardzo smaczna przekąska na ciepło lub zimno. Podasz ją do sosu czosnkowego lub sosu pomidorowego. Ciasto francuskie przed pieczeniem możesz posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać ulubionymi ziołami. Zapraszam po sprawdzony przepis na parówki w cieście francuskim.

SKŁADNIKI:

  • 1 płat ciasta francuskiego – 300 g
  • 5 parówek

PRZYGOTOWANIE:

Ciasto francuskie rozkładam na blacie.

Układam na nim w równych odstępach parówki.

Ciasto nacinam z zapasem, tak aby udało się owinąć nim dokładnie parówki.

Ciasto dokładnie dociśnij do parówki, końce zawiń.

Ciasto wraz z parówką ponacinaj uważając, by nie przeciąć całkowicie parówek z ciastem.

Parówkę w cieście zawiń w koło, dokładnie zlep końce.

Parówki w cieście piecz przez 20-25 minut w temp. 200 st. C. Ustaw grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Parówki w cieście francuskim wstaw na środkową półkę piekarnika.

Smacznego

Zasmakuj Kuchni

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *