Sałatka dobra na każdą okazję. Z czerwona fasolą, papryką, kukurydzą, żółtym serem i majonezem, dziś także z dodatkiem zielonego groszku. Sałatka, do której czasem wrzucam kawałki wędliny lub parówek, jajko na twardo lub oliwki, urozmaicam jak się da, każda wersja wygrywa.
Sałatka meksykańska z zielonym groszkiem
SKŁADNIKI:
- puszka kukurydzy
- puszka czerwonej fasoli
- puszka ananasa w kostce
- 1 por – biała część
- 1 czerwona papryka
- szklanka mrożonego zielonego groszku, może być konserwowy
- 180 g żółtego sera w kawałku
- 2-3 duże łyżki majonezu
- łyżeczka ostrej musztardy
- sól, pieprz, ostra papryka do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie puszki otwieram i odsączam z soków na sicie.
Pora siekam w półksiężyce, paprykę i ser kroję kroję w kostkę.
W większej misce łączę wszystkie składniki, dodaję majonez i przyprawiam. Odstawiam do przegryzienia. Podaję do grzanek lub bagietki.
Smacznego 😉
Idealna na śniadanie dla mojej rodziny;) pyszna robiłam 2 razy.