Śledzie w czerwonej cebuli z majerankiem i koprem

Na każdą okazję i na każdy rodzinny stół. Smaczne dzięki dodatkowi ziół – świeżego kopru i szczypioru oraz aromatycznego suszonego majeranku. Oprócz białej cebuli dodałam czerwoną, dzięki czemu śledzie smakują i ostro i delikatnie z posmakiem delikatnych kosteczek cebuli. Dopełnieniem tych smaków jest połączenie oleju z oliwą z oliwek.

SKŁADNIKI:

  • 4 duże płaty śledziowe wymoczone
  • 2 średnie białe cebule
  • 2 średnie czerwone cebule
  • pęczek kopru i szczypioru
  • 1,5 łyżki suszonego majeranku
  • pieprz
  • olej rzepakowy
  • oliwa z oliwek

PRZYGOTOWANIE:

Śledzie pokrój w nieduże kwadraty, ułóż w misce. Cebulę pokrój drobno w kosteczkę, posiekaj drobno szczypior i koperek.

Dodaj do śledzi cebulę, zioła i pieprz, wymieszaj dokładnie dodając wymieszaną oliwę z oliwek z olejem w proporcji 1:1, tak by lekko przykryły śledzie w miseczce.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *