Na każdą okazję i na każdy rodzinny stół. Smaczne dzięki dodatkowi ziół – świeżego kopru i szczypioru oraz aromatycznego suszonego majeranku. Oprócz białej cebuli dodałam czerwoną, dzięki czemu śledzie smakują i ostro i delikatnie z posmakiem delikatnych kosteczek cebuli. Dopełnieniem tych smaków jest połączenie oleju z oliwą z oliwek.
SKŁADNIKI:
- 4 duże płaty śledziowe wymoczone
- 2 średnie białe cebule
- 2 średnie czerwone cebule
- pęczek kopru i szczypioru
- 1,5 łyżki suszonego majeranku
- pieprz
- olej rzepakowy
- oliwa z oliwek
PRZYGOTOWANIE:
Śledzie pokrój w nieduże kwadraty, ułóż w misce. Cebulę pokrój drobno w kosteczkę, posiekaj drobno szczypior i koperek.
Dodaj do śledzi cebulę, zioła i pieprz, wymieszaj dokładnie dodając wymieszaną oliwę z oliwek z olejem w proporcji 1:1, tak by lekko przykryły śledzie w miseczce.
Smacznego!