ŚLEDZIE Z BURAKIEM I JABŁKIEM

Świątecznie u mnie jak nic! Takie śledziki będą smakować nie tylko podczas świątecznych spotkań, to także świetna przekąska lub przystawka podczas imprez jesiennych czy imienin wszelakich. Kawałki śledzia z burakiem i jabłkiem to idealne połączenie, wystarczy dodatek pieczywa i gotowe.

Składniki:

  • 400 g śledzi a la matjas w oleju pokrojonych w kostkę
  • 1 ugotowany lub upieczony burak pokrojony w paseczki (lub jeśli wolicie w kostkę)
  • 1 średnie jabłko pokrojone w kosteczkę
  • 1 średnia cebulka pokrojona w kosteczkę
  • mały pęczek koperku drobno posiekany
  • łyżeczka startej skórki z cytryny
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Wymieszaj ze sobą dokładnie wszystkie składniki, dopraw do smaku. Jeśli chcesz możesz dodać 2 łyżki majonezu.

Smacznego 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *