Tartaletki z pepperoni, fetą i majerankiem

Są szybkie w wykonaniu, a dodanie do nich słonego sera z pikantną kiełbaską nadaje im wytrawnego smaku.

Polecam Wam na przystawkę dla wszystkich, którym chcecie sprawić kulinarną przyjemność. A przecież to liczy się najbardziej!:) Wspaniale smakują z domowymi dipami, np. czosnkowym, koperkowym, pomidorowym czy paprykowym.

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 15 plasterków pepperoni
  • 2 łyżki fety
  • 2 łyżki parmezanu
  • 2 suszone pomidory
  • 4-5 łyżki pomidorów krojonych z puszki
  • cukier
  • 1 jajko
  • Sezam, majeranek
  • 15 silikonowych foremek w kształcie np. gwiazdek

Przygotowanie:

Suszone pomidory pokrój w kosteczkę.
Ciasto pokrój w kwadraty, napełnij nimi foremki. Formuj kształt rozkwitającego kwiatu. Napełnij płaską łyżeczką pomidorów, odrobiną cukru, nałóż plasterek salami, kosteczkę suszonego pomidora, posyp fetą i parmezanem.

Do każdego kwiatka wlej odrobinę jajka, posyp sezamem z majerankiem. Piecz w temp. 180C około 20-25 min. do zarumienienia się kwiatów;)

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *