Są szybkie w wykonaniu, a dodanie do nich słonego sera z pikantną kiełbaską nadaje im wytrawnego smaku.
Polecam Wam na przystawkę dla wszystkich, którym chcecie sprawić kulinarną przyjemność. A przecież to liczy się najbardziej!:) Wspaniale smakują z domowymi dipami, np. czosnkowym, koperkowym, pomidorowym czy paprykowym.
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 15 plasterków pepperoni
- 2 łyżki fety
- 2 łyżki parmezanu
- 2 suszone pomidory
- 4-5 łyżki pomidorów krojonych z puszki
- cukier
- 1 jajko
- Sezam, majeranek
- 15 silikonowych foremek w kształcie np. gwiazdek
Przygotowanie:
Suszone pomidory pokrój w kosteczkę.
Ciasto pokrój w kwadraty, napełnij nimi foremki. Formuj kształt rozkwitającego kwiatu. Napełnij płaską łyżeczką pomidorów, odrobiną cukru, nałóż plasterek salami, kosteczkę suszonego pomidora, posyp fetą i parmezanem.
Do każdego kwiatka wlej odrobinę jajka, posyp sezamem z majerankiem. Piecz w temp. 180C około 20-25 min. do zarumienienia się kwiatów;)
Smacznego!